Modni nakit: možna samostojna izdelava nakita na delavnici!

Modni nakit, usklajen z najsodobnejšimi modnimi trendi, ali klasični, ki odraža brezčasno eleganco? Srebrn nakit ali iz platine? Dodatni dragoceni kamni in dekorativni elementi? Sodobna izdelava nakita, tako najbolj modnega kot malce bolj tradicionalno zasnovanega, ponuja ogromno možnosti oziroma kombinacij. Ni torej treba, da se zadovoljite z generičnimi rešitvami, ki se preprosto ujemajo s trenutno prevladujočimi modnimi trendi, ampak lahko pridete do kosa, ki bo v celoti odražal vaše želje, okus, stil itn. Podobno velja v primeru, da vas zanima nakup nakita za najdražje, kar je darilo, s katerim skorajda ne morete zgrešiti.

Izdelava modnega nakita

 Unikatna izdelava nakita –  ko vsak kos pripoveduje povsem izvirno zgodbo

Dandanes imamo pogosto občutek, da smo le številka – eden izmed mnogih. Oblačila postajajo npr. vse bolj uniformirana. Ko se sprehodimo po ulicah, se je težko izogniti vtisu, da ni več prave izvirnosti, da gre zgolj za brezosebno kopiranje določenih modnih trendov.  A zakaj ne bi sami ubrali drugačne poti … Modni nakit je npr. lahko izdelan povsem v skladu  z vašo unikatno vizijo. Da pa bi bilo to mogoče, je potreben izkušen mojster, ki bo znal prisluhniti vašim pričakovanjem, vam morda predlagati zanimive rešitve in nato poskrbeti, da se tisto, kar za zdaj obstaja le v vaši glavi, spremeni v realnost. Tovrstna izdelava nakita po naročilu, zelo modnega ali pa klasičnega, omogoča, da je vsak kos nekaj povsem posebnega – vsak element je tu nosilec samosvoje, neponovljive zgodbe. In prav to je tista presežna vrednost, ki jo težko dobite, že izbirate zgolj med vnaprej ustvarjenimi kosi – sicer morda modnimi, a precej generičnimi.

Srebrn nakit in druge možnosti: zlati nakit, plemenito jeklo, platina…

Zlatarski atelje Mengeš je prava izbira za tiste, ki se nočete preprosto zliti z množico. Za vas ustvarimo modni nakit ali klasični, kot ste si ga zamislili. To je vsekakor izvrstna rešitev za posebne priložnosti, kot so poroke, obletnice, diploma, birma ipd. V celoti vam je prepuščena izbira glede materiala (srebrn nakit, zlati, platina, plemenito jeklo itn.), barve, dodatkov, dekorativnih kamnov in oblike – modna ali tradicionalna. Obenem je možna kombinacija več materialov, če se odločite za zlati nakit, pa je ta lahko izdelan iz dandanes zelo modnega belega in rdečega ali pa klasičnega rumenega zlata. Poleg tega je mogoče po želji dodati kristale, ki so trenutno še posebej modni, hkrati pa naj bi imel vsak izmed njih posebne zdravilne lastnosti.

Modni nakit za vsak okus: ustvarimo tako ženski nakit kot moški

Seveda je ustvarjanje modnega nakita po naročilu nekaj, kar pride v poštev za ljudi vseh starosti in okusov. Za vas oblikujemo tako moški kot ženski nakit, srebrn in iz drugih materialov – modne prstane (tudi zaročne in poročne), verižice, zapestnice itn. Poleg tega je možna izdelava unikatnih USB-ključkov, ki prepletajo estetsko komponento in praktičnost. Izdelava po naročilu v tem primeru vključuje dopolnjevanje z dragocenimi kovinami, lesom, briljanti itn. Možni so napisi/gravure po želji. To je zagotovo zelo izvirno darilo za poslovne partnerje, zaposlene ob upokojitvi ali pa morda za vašega bližnjega, ki bo kmalu zaključil s šolanjem. Klasično oblikovan ali modni nakit, ženski ali moški, torej ni edina možnost, ki jo imate, če se odločite za izdelavo domiselnega darila pri nas.

Izdelava srebrnega nakita

Enodnevna delavnica za mladoporočence: izdelava nakita za vajin dan D

Nedvomno sodijo poročni prstani, tako moški kot ženski, med tiste kose, katerih izdelava mora biti še posebej skrbna. Predstavljajo namreč simbol edinstvene zaobljube, obenem pa je to najlepši spomin na vajin posebni dan. Če v daljavi že odmevajo poročni zvonovi, je skrajni čas, da razmislita o tem, komu zaupati izdelavo nakita po naročilu. V našem ateljeju je za vse pare organizirana delavnica, na kateri se bosta lahko izdelave poročnih prstanov lotila kar sama. Zavedamo se, da najverjetneje nimata potrebnega obrtniškega znanja, a brez skrbi. Vseskozi vama bo na voljo strokovnjak, ki vaju bo vodil skozi celotni postopek. Počasi bosta opazovala, kako se vajine želje glede materiala, oblike, širine, dodatkov itn. materializirajo pod vajinimi rokami. Pari, ki so se že udeležili omenjene delavnice, običajno odidejo polni nepozabnih spominov. Takšen poročni prstan je zagotovo še posebej dragocen in nezamenljiv, saj so vanj vpisane sledi vajinega lastnega in obenem skupnega dela. Osnovna simbolika prstana se s tem še okrepi. Tovrstna delavnica je tudi krasno darilo za vaše prijatelje ali sorodnike, ki v kratkem načrtujejo poroko. Celotna delavnica se izvede v enem dnevu, traja pa od 8 do 14 ur. Na koncu je možno še vstavljanje kamnov in/ali graviranje, za kar bo poskrbel strokovnjak. Vsem interesentom je poleg tega na voljo še tečaj (12-urni oziroma 4-dnevni ali pa 120-urni). Gre za obliko neformalnega izobraževanja, v okviru katerega boste dobili ogromno koristnega znanja o tem, kako se oblikuje klasični in modni nakit po naročilu. Spoznali in usvojili boste različne tehnike, ki vas bodo vodile od ideje do končnega izdelka. Pridobljena znanja in izkušnje pa boste kasneje nedvomno s pridom uporabljali za izdelavo številnih zanimivih izdelkov, tako najbolj modnih kot tradicionalno zasnovanih – seveda tudi takšnih, namenjenih prodaji.

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!