Nakit Zlatarskega ateljeja Mengeš: unikaten in ročno izdelan

Nakit vedno nosi posebno vrednost, lahko le za tistega, ki ga nosi, lahko pa tudi za vse, ki ga imajo možnost občudovati. V poplavi industrijskega nakita, ki ga najdete v praktično vsaki trgovini, se v Zlatarskem ateljeju Mengeš ponašamo z izdelovanjem nakita po naročilu. Tako dobite povsem unikaten nakit, ki se po videzu popolnoma prilega vašim željam in ima neopisljivo vrednost. Uhani, zapestnice, ogrlice, prstani ... Kar si zamislite, lahko pri nas tudi uresničite in zablestite z ročno izdelanim nakitom, ki ga nima nihče drug. Za vsakdanje nošenje, darila in posebne priložnosti.

Posebno darilo, za vedno v lepem spominu

Unikaten nakit je čudovito darilo, ki ga bo slavljenec/slavljenka nosila še dolgo po tem, ko bo praznovanja konec. Z njim poskrbimo za večen spomin in tudi trajno povezanost z ljubo osebo. Če gre za nekoga, ki ga dobro poznate, se lahko namesto klasičnega nakita iz naše ponudbe odločite za ročno izdelan nakit po meri. Morda si oseba že dolgo želi ogrlico za vsak dan ali pa je pred kratkim izgubila svoj najljubši prstan. Lahko ji podarite prav takšen kos, ki si ga želi.

Unikaten nakitIzdelovanje unikatnega nakita

Na voljo je ogromno materialov - kovin ter poldragih in dragih kamnov, ki jih lahko poljubno kombinirate in dodate tudi kakšen neobičajen element, na primer usnje ali les. Vse povsem po vašem okusu oziroma okusu slavljenca, da ujamete pravi značaj in namen nakita. Podarite torej nekaj, kar bo zagotovo pričaralo trajen nasmeh in zares pokazalo, kako veliko vam oseba pomeni. Pomagali vam bomo pri vseh dilemah in vprašanjih, da bo postopek oblikovanja nakita čim bolj prijeten in hiter.

Unikaten nakit za zaroko ali poroko

Težko bi našli življenjski dogodek, ki ga nakit bolj zaznamuje, kot sta zaroka in poroka. Če se mora pri zaročnem prstanu bolj izkazati partner, ki zaprosi, pa je izbira poročnih prstanov skupna odločitev, ki par veže prav vsak dan. Prstani so lahko zelo preprosti ali pa nadvse razkošni, odvisno od želja mladoporočencev. Za vse takšne, ki ne želijo zgolj slediti trendom ali pa izbrati tisto, kar izberejo vsi prijatelji, pri nas ponujamo izdelovanje poročnega nakita po naročilu. Natanko po vaših željah, da bosta prstana imela tako unikaten videz, kot je unikatna vajina zgodba. Unikaten nakit je še posebej cenjen, saj ima veliko več kot le nabavno vrednost. Za njim stoji ogromno simbolike in ljubezni, krasi ga značaj partnerske zveze.

Nakit za poroko

Nudimo tudi posebno enodnevno delavnico, kjer si par poročna prstana izdela sam. Oblikovanje nakita je poseben proces, ki vas še bolj poveže in bo nadvse romantična izkušnja. Sama bosta izbrala obliko prstanov, širino, materiale in površinsko obdelavo. Strokovnjak vaju bo vodil skozi proces in pomagal z vstavitvijo kamnov in graviranjem.

Nakit z zdravilnimi elementi

Ni nujno, da nakit vedno predstavlja samo razkošje, blišč in eleganco. Lahko ima tudi bolj praktično vizijo, celo zdravilno. Nakit s kristali poseduje tudi zdravilno moč, treba je le izbrati takšnega, ki bo zares pravi za določeno osebo. Če se spoznate na kristale, veste, da nenehno vibrirajo v frekvenčnih valovih ter prevajajo življenjsko energijo. Tako gre za nenehen vrelec energije, ki se pogosto uporablja pri meditaciji, zdravljenju, za zaščito, različno pomoč ... Če si želite imeti kristal vedno pri sebi, je nakit odlična rešitev. Dobiti se jih da v različnih oblikah in barvah, vsak pa ima tudi svoje specifične značilnosti.

Različna posvetila in napisi

Zelo priljubljen je nakit, ki nosi različna posvetila in napise. Lahko gre za ime, vzdevek, nebesno znamenje ali kaj drugega, kar želimo nositi na ogrlici ali pa nežen napis na zapestnici, notranji strani prstana. Posvetila se običajno podarjajo pri posebnih priložnostih, kot so diploma, birma, obletnica ... Z njimi čestitamo, navdihnemo, kaj posebnega sporočimo in poskrbimo, da je dogodek za vedno zabeležen. Vgravira se lahko tudi popolnoma osebno, intimno posvetilo, ki ga razumete le vi in ljubljena oseba. Tako bosta še bolj povezani.

Pri izdelovanju nakita oziroma oblikovanju v najširšem smislu imamo danes veliko umetniške svobode. Sami izbiramo kos, obliko, barvo in material. Dobro je le, da premislimo, ali želimo klasičen nakit, ki je primeren za vsak dan in različne stile oblačenja ali pa za ekstravaganten nakit, ki ga bomo nosili zgolj ob posebnih priložnostih.

Oblikovanje unikatnega nakitaPovsem po vaših željah in pričakovanjih

Pri nas se lahko oglasite s skico ali pa nam ustno prenesete svoje želje. Seveda vam bomo z veseljem tudi svetovali, saj imamo veliko izkušenj in idej. Naš cilj je, da dobite unikaten nakit, ki ga boste z veseljem nosili in ki bo zares dosegel, morda celo presegel vaša pričakovanja.

S kakovostnimi materiali, veliko natančnostjo pri oblikovanju nakita in pozornostjo za vsak detajl poskrbimo, da dobite zares vrhunsko ročno izdelan nakit, ki bo estetsko dovršenost ohranil še mnogo let. Vaše zadovoljstvo nam veliko pomeni, zato se na vsakem koraku načrtovanja in izdelave trudimo, da smo z vami povezani in vam ustrežemo. Pridite in si zagotovite izdelavo nakita po naročilu pri Zlatarskem ateljeju Mengeš. Z navdušenjem vas pričakujemo.

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!