Najlepši poročni prstani – unikatni in po naročilu

poročni prstani

Poročni prstani eden od glavnih in nepogrešljivih elementov vsake poroke, saj so odraz ljubezni in zvestobe para, ki se poroči, izmenjava prstanov pa je tudi del samega poročnega obreda. Oblike, barve in materiali, iz katerih so izdelani, se lahko med seboj močno razlikujejo. Najlepši poročni prstani so tisti, ki so izdelani po željah mladoporočencev in so zato unikatni, kakor sta edinstveni in unikatni njuna skupna pot in njuna ljubezen.

V Zlatarskem ateljeju Mengeš ponujamo kreativne rešitve oblikovanja poročnih prstanov po meri stranke. Pri njihovi zasnovi in izdelavi prisluhnemo prav vsem željam bodočih mladoporočencev, saj je naš cilj njihovo zadovoljstvo in izdelava trajnega in unikatnega spomina. Ta bo moža in ženo spremljal vse življenje ter ju spominjal na enega najlepših dogodkov v njunem življenju – poroko. Pri izdelavi poročnih prstanov po naročilu skušamo vanje vdihniti karakter obeh partnerjev. Nekateri imajo raje vpadljive, polnejše, bolj ekstravagantne modele, medtem ko druge bolj privlačijo enostavni poročni prstani. Pri izdelavi nakita tako upoštevamo vse vaše zahteve, zamisli, vaš osebni stil in karakterne lastnosti ter tako ustvarimo prstana, ki sta pisana na kožo nevesti in ženinu ter se popolnoma ujemata z njunimi pričakovanji.

Poročni prstani iz kombinacije različnih materialov

V Zlatarskem ateljeju Mengeš izdelujemo unikaten nakit po meri, kamor sodijo tudi poročni in zaročni prstani. Pri izdelavi uporabljamo različne materiale, pri čemer lahko med seboj kombiniramo žlahtne kovine, drage in okrasne kamne, emajl, les, akrile, usnje ... S kombinacijami različnih materialov lahko torej izdelamo umetniški nakit, ki izraža sodoben in mladosten duh, ali pa takega, ki se v popolnosti sklada s tradicijo in izraža brezčasno eleganco. Ne samo prstane, izdelujemo tudi zapestnice, ogrlice, uhane, USB-ključke … Poljubne kose nakita izdelamo popolnoma v skladu z vašimi željami. Lahko nam prinesete fotografijo nakita, ki vam je všeč, in ustvarili bomo izdelek po vaši meri, s pridihom vašega osebnega unikatnega stila. Ne glede na starost, spol ali priložnost, v našem zlatarskem ateljeju izdelamo katero koli vrsto nakita.

                srebrn zaročni prstan  unikaten nakit po meri

Kakšna je cena poročnih prstanov?

Poročni prstani se med seboj razlikujejo glede na izbran material, iz katerega so izdelani, njegovo težo ter ostalih dejavnikov, od katerih je odvisen končni izdelek. Vse to vpliva na njihovo ceno. V našem ateljeju imamo na voljo pestro izbiro poročnih prstanov v treh kolekcijah – svetli, temni in ledeni kolekciji. Kot povejo njihova imena, se kolekcije med seboj ločijo predvsem po barvi. Za tiste, ki so jim pri srcu svetlejši toni in lahke, izčiščene oblike, je nadvse primerna svetla kolekcija prstanov. Za temno kolekcijo se odločajo pari, ki so jim bliže temnejši toni in oblike z bolj vpadljivimi detajli. Ledena kolekcija je sestavljena iz širšega spektra barv in njihovih kombinacij ter dinamičnih in mladostnih oblik.

Če se je poročne prstane nekoč izdelovalo izključno v rumenem zlatu, pa je v zadnjem času vse večje povpraševanje po belem zlatu, ki je zaradi primesi drugih materialov zelo odporno. Zelo trendovske so kombinacije roza, rdečega ali zelenega zlata z belim zlatom. Poročni trendi gredo tudi v smer kombiniranja zlata in drugih materialov, ki zagotovijo edinstven oblikovalski rezultat – na primer s karbonom, platino, usnjem ali lesom. Moderni prstani so nekoliko širši od tistih iz časov porok naših staršev, saj to omogoča več možnosti za ustvarjalnost in kombiniranje zlata v različnih barvah, teksturah in vzorcih.

Izdelajta sama svoj poročni prstan

Če vas zanimajo unikatni poročni prstani po naročilu, vas vabimo, da nas obiščete v našem ateljeju na Slovenski cesti 24 v Mengšu, kjer vam bomo na podlagi naših bogatih izkušenj z veseljem svetovali pri izbiri modela oziroma izdelavi unikatnega prstana. Organiziramo tudi enodnevne delavnice izdelave poročnih prstanov, znotraj katerih par s pomočjo strokovnega mentorja izdela lastna poročna prstana. Ta se po obliki, širini ter površinski obdelavi ujemata z njunimi željami. V prstana lahko tudi vgraviramo vajini imeni ali vanju vstavimo kamne.

oblikovanje unikatnega nakita

Ročno izdelani prstani in drugi kosi nakita se od razlikujejo od industrijsko izdelanih po tem, da imajo pečat tistega, ki jih nosi. Ponujamo vam možnost, da ste udeleženi pri izdelavi lastnih poročnih prstanov, ki bodo edinstveni in jim na svetu ne bo enakih. Takšna delavnica vaju bo še bolj povezala kot par in poskrbela za veliko nepozabnih romantičnih trenutkov v dvoje. Čas predpriprav na poroko je lahko zelo stresen in ob takšni delavnici se bosta lahko sprostila, se nasmejala in se hkrati še kaj novega naučila. Iz nje pa bosta odnesla popolnoma unikaten in lasten izdelek, ki bo plod vajine domišljije in skupnega dela.

Materiali, ki jih uporabljamo v Zlatarskem ateljeju Mengeš, so kakovostni in trpežni. S pomočjo naših dolgoletnih izkušenj vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri vašega poročnega prstana ter vam stali ob strani ter vas usmerjali ob ustvarjanju lastnega nakita. Ne glede na to, ali se boste odločili za nakup prstana iz katere od naših kolekcij ali za izdelavo prstana po naročilu, vam zagotavljamo, da bo vašo roko krasil nakit z inovativnim in sodobnim dizajnom, ki ga bodo opazili vsi.

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!