Cena poročnih prstanov odvisna od teže prstana, zahtevnosti izdelave in vdelanih kamnov 

Cena poročnih prstanov je gotovo eden bistvenih dejavnikov pri njihovi izbiri. Cena pa je odvisna od količine (teže) zlata ali druge kovine, torej od velikosti, širine in debeline vzorca, čistine zlata, zahtevnosti izdelave in vdelanih kamnov. Razpon cen poročnih prstanov je širok in prilagojen željam ter zmožnostim kupca. Če niste zahtevni glede oblike in dimenzij prstanov, se cena za par enostavnih poročnih prstanov začne pri 400 evrih. Okoli 500 evrov je cena za par poročnih prstanov, pri katerih imate že večjo izbiro oblik in dimenzij. Cena za par najbolj tipičnih poročnih prstanov je nekje od 650 do 750 evrov. Cena masivnejših poročnih prstanov, prstanov zahtevne izdelave ali takšnih z dragimi kamni pa se giblje od 850 evrov naprej. 

Srebrni poročni prstani in tudi srebrni zaročni prstani so cenovno ugodnejši od zlatih – njihove cene se začnejo pri 200 evrih za par. 

Zaročni prstani – cene odvisne od diamanta

Zaročni prstani ceneV zadnjih nekaj letih trend zaroke spet narašča, saj se vedno več moških odloči svojo izbranko zasnubiti na poseben način, z dogodkom, katerega vrhunec je seveda škatlica z zaročnim prstanom.

Zaročni prstani so praviloma preprostih linij, krasi jih en sam diamant, ki je tudi ključen dejavnik za oblikovanje končne cene. Kakovost diamanta draguljarji ocenjujejo s štirimi C-ji: carat označuje težo diamanta, clarity njegovo čistost, color barvo in cut način brušenja. Diamant simbolizira večnost in trdnost ljubezni.

Večina zaročnih prstanov je izdelana iz belega zlata ali platine, v zadnjem obdobju pa so modni tudi zaročni prstani iz rožnatega zlata.

Poročni prstani – rdeče zlato je žareče in opazno

Poročni prstani rdeče zlatoPonudba zlatih poročnih prstanov je danes zelo bogata – tako z vidika barvnih odtenkov kot tudi oblik. Najpogosteje se še vedno uporablja štirinajstkaratna zlitina zlata v rumeni, beli in rdeči barvi oziroma njihova kombinacija. Tisti klasični, popolnoma rumeni poročni prstani, so danes redkost.  

Rdeče zlato (zlitina zlata in bakra) pa je toliko bolj priljubljeno. Še zlasti so prava paša za oči poročni prstani v barvnih kombinacijah, na primer belo in rdeče zlato. Belo zlato z rdečim zlatom poskrbi, da preproste oblike poročnih prstanov dobijo popolnoma nov pomen. Poročni prstani, pri katerem je rdeče zlato prevladujoče, se odlično ujemajo tudi z enobarvnim nakitom, kot so zaročni prstani ali zapestnice. Ugodne pa so tudi cene teh kombinacij.

Zlatarski atelje Mengeš - unikatni zlati (rumeno, belo in rdeče zlato) in srebrni poročni in zaročni prstani za vsak okus. Njihove cene so primerne za vsak žep.

Vas zanima cena poročnih prstanov iz naše ponudbe? Obiščite nas.  

Vabljeni!

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!