Vse popularnejši so poročni in zaročni prstani iz belega zlata

izbira prstana za zaroko

Zlati prstani so izdelani iz plemenite kovine, ki je simbol trajnosti in zvestobe, zato so tradicionalna in najbolj priljubljena izbira za zaroke in poroke. Zaroka je običaj, ki mu kmalu sledi poroka – pri njem moški zasnubi svojo izbranko z vsem dobro poznanimi besedami: »Bi se poročila z mano?« V filmih in nanizankah je ta prizor pogosto prikazan kot izjemno romantičen, saj se zgodi na kakšnem idiličnem kraju, moški pa ob svojem vprašanju poklekne. In filmska romantičnost zaroke ni daleč od resnice, saj je to prav poseben in neponovljiv trenutek v življenju para. Kakor koli in kjer koli se že odvije – obstajajo številne moderne variacije zaroke, ko moški svojo srčno izbranko zaroči na zelo kreativne načine – kadar ženska reče »da«, temu vedno sledi samo eno: njen moški ji podari zaročni prstan.

Če za poročna prstana velja, da ju izbirata oba partnerja, pa je zaročni prstan presenečenje in ga izbere samo moški. Pri tem seveda pazi, da njegova dama ne posumi, da izbira prstan zanjo in jo namerava zaročiti. Moški se pri tem velikokrat znajde v dilemi, na primer, katero velikost prstana izbrati in kakšen naj bo, da bo kar najlepše pristajal njegovi zaročenki. Pri vsem tem vam lahko pomagamo v Zlatarskem ateljeju Mengeš, kjer vam bomo z veseljem svetovali, kateri prstan izbrati in za kakšen stil se odločiti. Samo s pravilno izbranim prstanom bo vajina zaroka zares popolna in bosta imela ta trenutek oba za večno zapisan v najlepšem spominu.

Zakaj se odločiti za belo zlato pri poročnih ali zaročnih prstanih?

prstan belo zlato

Nekoč so se pari množično odločali za prstane iz rumenega zlata, a je danes njihova prva izbira pogosto kakšna druga barva zlata, kot je na primer belo zlato. Zaročni in poročni prstani iz belega zlata vsebujejo poleg samega zlata tudi druge primesi, kar jim daje večjo odpornost na mehanske poškodbe, v primerjavi s tistimi iz rumenega zlata. Belo zlato zaradi svojega elegantnega, a nevtralnega in nevpadljivega videza, ponuja tudi široke možnosti za estetske kombinacije z drugimi barvami zlata ter eksperimentiranje s kamenčki, oblikami, gravurami in podobnim. Poleg belega zlata so popularni tudi zaročni prstani iz srebra ter unikatni prstani, pri katerih se spajajo tradicionalni materiali s sodobnimi alternativami, kot je na primer les.

Zaročni prstani so včasih izjemno enostavni, preprosti in minimalistični, drugič pa po svojem razkošju prekašajo celo poročne prstane. Zelo značilno za zaročni prstan je, da vsebuje drag kamen, kot je diamant, ki je zaradi svojega sijaja viden že na daleč. Sam diamant je izjemno trden material, ki je več kot primeren simbol za trajnost zakona, ki bo sledil zaroki. V Zlatarskem ateljeju Mengeš ponujamo izdelavo unikatnih zaročnih in poročnih prstanov po vaših željah. S skrbno izbranim in po naročilu izdelanim zaročnim prstanom boste izpovedali ljubezen svoji izbranki ter ji pokazali, koliko vam pomeni.

Poročni prstan iz belega zlata – številne možnosti oblikovanja

Zlati prstani so med najpogosteje izbranimi prstani za zaroke in poroke. Ena od prednosti zlata je široka izbira, saj lahko izbiramo med rumenim, belim, rdečim, zelenim zlatom ter njihovimi medsebojnimi kombinacijami. Zlatu se lepo podajo dodatki v obliki raznih vzorcev ali linij ter dragi kamni. Druga, cenovno ugodnejša možnost, so poldragi kamni. Zlatim prstanom lahko naknadno spremenimo velikost, zato ni bojazni, da bi bil prstan premajhen ali prevelik. Lesk in sijaj zlata sta večna, saj zlat nakit ohrani svojo barvo in ne potemni.

          poročni prstan po naročiluporočni prstani belo rdeče zlato

Med najbolj priljubljene vrste zlata za zaročne in poročne prstane sodi belo zlato, po katerem je v zadnjih časih zelo veliko povpraševanje. Ta material je trpežen in zato primeren za kombiniranje z drugimi materiali, ki v prstan vnesejo drugačno barvo ali teksturo. Če se na katerem koli zlatem nakitu sčasoma pojavijo praske zaradi vsakodnevnega nošenja, jih v Zlatarskem ateljeju Mengeš brez težav obvladamo in zgladimo.

Zlat nakit in verižice iz belega zlata

izdelovanje nakita po meri

Poleg prstanov izdelujemo v Zlatarskem ateljeju Mengeš tudi preostal zlat nakit, kot so na primer verižice iz belega zlata. Ponujamo tudi možnost izdelave nakita po naročilu, ne glede na spol ali priložnost. Lepota unikatnega izdelka je, da obstaja na celem svetu samo eden in je namenjen točno določeni osebi, ki ji ga poklonimo. Na voljo so kombinacije različnih kovin in drugih materialov, kot sta usnje in les, dragi ,poldragi kamni  ipd. Pri oblikovanju unikatnega nakita popolnoma prisluhnemo vašim željam in vam svetujemo na podlagi dolgoletnih izkušenj. Potrudimo se, da z nakitom zajamemo duh in karakter obdarovanca, saj želimo, da bi se ob njegovem nošenju dobro počutil. Po vaši želji lahko izdelamo bolj ekstravaganten in vpadljiv nakit kot tudi bolj umirjene, klasične kose nakita, ki so enostavnejši in manj vpadljivi. Nakit je lepo darilo za rojstni dan, krst, obhajilo ali birmo, pomembno obletnico, maturo, diplomo, magisterij, doktorat in ob drugih pomembnih dosežkih v življenju posameznika. Nakit lahko vsebuje posebno posvetilo, ki ga vanj vgraviramo po vaši želji. Zaupajte nam svoje želje in potrudili se bomo pri izdelavi vrhunskega nakita, ki bo za vas tudi cenovno ugoden.

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!