SREBRNI POROČNI PRSTANI - UNIKATNI NAKIT IZ SREBRA PO UGODNI CENI

Srebrni poročni prstani postajajo vse bolj priljubljeni. Ne le da so cenovno dostopnejši od zlatih, ampak nosijo tudi velik simbolni pomen. Srebro namreč že dolgo simbolizira čistost, ki izhaja iz podobe srebrne lune, zato je več kot primerno za obljubo večne zvestobe. Za tiste pare, ki jim je všeč belo zlato, ampak si ga ne morejo privoščiti, so srebrni poročni prstani odlična alternativa. 

Srebro, ki je med vsemi plemenitimi kovinami najbolj belo, že stoletja slovi zaradi svojega sijočega videza in vsestranske uporabe. Čeprav je trše od zlata, še vedno velja za eno izmed najbolj prožnih kovin. Zaradi njegovih lastnosti, ga je mogoče zlahka kovati in oblikovati v različne oblike, zato ni čudno, da je med najbolj priljubljenimi kovinami za izdelovanje unikatnega nakita. Še ena zanimivost v zvezi s srebrom: tali se pri nekoliko nižji temperaturi kot zlato, kar delo z njim še nekoliko olajša.

Srebrni poročni prstani pa niso bili prvi izdelki iz srebra. Začelo se je s srebrnimi kovanci, s katerimi so Britanci Nemcem plačevali živino. Izraz Sterling (včasih Easterling - anleška valuta), se danes uporablja kot oznaka za srebro najvišje kakovosti.

Če govorimo o plemenitih kovinah, moramo omeniti, da srebrni poročni prstani niso edini, ki so v zadnjem času izjemno priljubljeni. Vse bolj je aktualen tudi unikatni nakit iz plemenitega jekla. Jekleni poročni prstani so zelo lepi, posebni in kakovostni, plemenito jeklo pa je izjemno trdno in obstojno. Zelo ugodna in dostopna je tudi cena takšnih poročnih prstanov, ki so bili v prvi vrsti sicer namenjeni ljudem z alergijo na zlato – seveda pa tudi tistim, ki jim zlato preprosto ni všeč.

Srebrni poročni prstani

Unikatni nakit – srebrni in poročni prstani plemenito jeklo

Plemenito jeklo je zelo modne, nevtralno srebrne barve. Je nekoliko bolj belo od titana ali cirkonija, vendar ima še vedno sodoben kovinski videz. V zadnjih letih je zelo priljubljeno za izdelovanje unikatnega nakita, zato tudi poročni prstani plemenito jeklo niso več redkost. Kljub svoji čvrstosti, je še vedno enostavno za obdelavo, zato je pri zlatarjih izjemno priljubljeno. Unikatni nakit iz plemenitega jekla je priljubljen pri vseh, ki so preobčutljivi, oziroma alergični na druge kovine, saj ne povzroča alergijskih reakcij, kovina je antibakterijska.

Njegova priljubljenost raste tudi zaradi bleščečega videza še po mnogih letih nošenja. Če želite, da bo srebrni poročni prstan, ali unikatni nakit iz plemenitega jekla videti kot nov, vam svetujemo čiščenje z zobno pasto in mehko krpo, ali pa uporabite za to namenjeno polirno sredstvo.

Poročni prstan plemenito jeklo lahko izbirate v širokem razponu odtenkov - od izrazito mat videza, do visokega sijaja, zato se praktično poda k čemurkoli, obenem pa je takšen prstan zelo obstojen. Z njim lahko brez skrbi plavate, ne da bi si nakit morali sneti, zvečer pa odhitite na zabavo ali romantično večerjo.

Poročni prstani plemenito jeklo praktično ne zahtevajo vzdrževanja, ne spreminjajo barve, prav tako so odporni proti koroziji. Tako kot srebrni poročni prstani so tudi jekleni odlična izbira za tiste, ki imate občutljivo kožo, saj plemenito jeklo ne povzroča alergij. Plemenito jeklo se velikokrat kombinira z ostalimi materiali, kot so zlato, srebro ali titan.

Unikatni nakit

Poročni prstani – rumeno zlato za unikatni nakit s tradicijo

Pred leti so ljudje večinoma poznali poročne prstane iz rumenega zlata preprostih oblik. Danes pa je ponudba zlatih poročnih prstanov zelo bogata – tako z vidika barvnih odtenkov kot tudi oblik. Omislite si lahko najrazličnejše gravure, dodatke poldragih in dragih kamnov, ali pa izberete najnovejše kombinacije materialov - z usnjem in lesom.

Najpogosteje se še vedno uporablja štirinajstkaratna zlitina zlata v rumeni, beli ali rdeči barvi oziroma njihova kombinacija. Štirinajstkaratno zlato ima najugodnejše razmerje med ceno in lastnostmi, ki so potrebne za dolgo nošenje nakita. Trdnejše in odpornejše je od mnogih večkaratnih dražjih zlitin. Rumena je klasičen in priljubljen barvni odtenek te plemenite kovine. Njegov sijaj spominja na tople sončne žarke.

Poleg srebrnih poročnih prstanov, zlatih in vseh ostalih, si lahko v naši ponudbi ogledate celotno ponudbo nakita, ki ga nudimo našim strankam. Če želite, se lahko dogovorite za obisk naše delavnice in si zlata, srebrna ali poročna prstana plemenito jeklo, izdelata sama, pod budnim in strokovnim očesom zlatarja, ki vas bo usmerjal do želenega rezultata.

So vam všeč zlati poročni prstani? Naj na vaši roki zasije prijetna toplota, ki ga lahko odda samo rumeno zlato. Zlati, jekleni ali srebrni poročni prstani Zlatarskega ateljeja Mengeš naj vaju zvesto spremljajo na vajini skupni poti. Obiščite našo spletno stran, kjer si lahko ogledate za vedno drugačen unikaten nakit.

Poročni prstani plemenito jeklo

IMATE VPRAŠANJE?    


VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA   

PONEDELJEK - PETEK:                   
10.00h- 12.00h in 14.00h-17.00 ali             
po predhodnem dogovoru!     

       
SOBOTE:            
Po predhodnem dogovoru!